sidhuvud
 
 
Medical Laser

Behandlingar:
Ytliga blodkärl
Ådernät
Röd näsa
Röda kinder
Rosacea
Ärrbildningar
Pigmentfläckar
Solfläckar
Åldersfläckar
Tatueringar
Leverfläckar
Skönhetsfläckar
Vårtor

Vanliga frågor

Priser

Kontakt

 

 

 

 

 

 

Vårtor
 

Leverfläckar, skönhetsfläckar, vårtor, bindvävsknutor, talgkörtlar behandlas med s.k. ultrapulsad koldioxidlaser. Läkning på sedvanligt sätt med skorpa efter två till tre dagar. Ringa risk för ärr. Cancerprov tas alltid vid indikation.

Vanliga frågor

Hur går det till?
Märket, vårtan etc förångas med laser och försvinner helt enkelt i rök som sugs ut med ventilation eller speciellt sug. Djupa märken kan behöva kompletterande behandlingar.

Gör det ont?
Ingreppet kan gör ont och i så fall ges ge bedövning.

Hur ser det ut efter behandlingen?
En skorpa kommer att bildas över det behandlade området efter 2-3 dagar och den kommer att sitta kvar i 1-2 veckor. när skorpan fallit av kan huden vara blek, rosa eller röd. Färgen försvinner efter en tid.
Sk vårtor i ansiktet behandlas ofta i omgångar för att få ett bättre slutresultat. Dessa "vårtor" är i allmänhet ganska djupa och kommer i de flesta fall att växa ut efter den första behandlingen. Stora finger- och fotvårtor kan behöva 2-3 behandlingar. Efter första behandlingen av fot- och handvårtor kan vilande virus finnas kvar i huden. Dessa kan orsaka nya vårtor på samma ställen, men efter ytterligare en eller två behandlingar är de allra felsta fria från vårtor.

Vad bör man iaktta efter behandlingen?
Duschning och lätt tvätt med vanlig tvål är tillåten. Sätt inte salvor eller make-up förrän sårskorpan är borta. Peta inte på sårskorpan och försök inte dra av den. Vid stora sårområden undvik att bli allt för svettig tills sårskorpan ramlat bort. Bada inte i pooler eller öppna vatten. Ingen bastu eller bad i badkar så länge skorpan sitter kvar. Solning efter behandling kan ske under de närmsta 2 månader om man täcker området med solkräm med faktor 45-60.

 

 

efter
Vårtor (före).

före
Efter två behandlingar med kärllaser.

 
Besöksadress: Götgatan 11 * 116 46 Stockholm * Sverige
Tel. 08-640 17 35 * Fax. 08-642 65 01 * e-post. medicallaser@comhem.se